20 VPO / Kauh Arquitectos

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/590414/20-vpo-kauh-arquitectos Clipboard “COPY” Apartments Projects “COPY” 2013 Photographs:  Fernando Alda + 17 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/590414/20-vpo-kauh-arquitectos Clipboard 20 VPO / Kauh ArquitectosSave this projectSave20 VPO / Kauh ArquitectosSave this picture!© Fernando AldaApartments, Social Housing•Conil de la Frontera, Spain CopyCollaborators:IS Ingenieros-systems’ design; Duarte asociados-structure designConstruction Management:Francisco Alba Ortega, Francisco Gallardo TrujilloContractor:Phase 1: Estructuras y Vías del Sur; Phase 2: Conileña de Construcción y ObrasClient:ROSAM. Ayuntamiento de ConilCost:1.390.469,74 €Architect In Charge:Vincent Morales Garoffolo, Juan Antonio Sánchez MuñozCity:Conil de la FronteraCountry:SpainMore SpecsLess Specs 2013 Spain Photographs Area:  2752 m² Area:  2752 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Fernando AldaText description provided by the architects. The setting of this project is the typical generic landscape of most Andalusian towns’ periphery, the result of the kind of urban planning that occurred during the Spanish construction boom. The building takes shape to adequately insert itself into an area of diverse residential typologies, urban uses, and topographical and volumetric transitions.Save this picture!© Fernando AldaRecommended ProductsFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panels – concrete skinFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel NaturaStonesNeolithSintered Stone – Arctic White – Colorfeel CollectionEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreThe design adjusts to tight budgetary and regulatory conditions. The housing units and their assembly is simple and repetitive. The typology itself follows a single-bay, cross-ventilated layout. Two geometrically defined blocks are generated, which optimize both the built surface area and its use. The clarity expressed in the floor plans, crossed with the planning code, allowed flexibility when it came to composing the final volumes, hence the materialization of a generic block was avoided.Save this picture!Floor PlanWe split the building up and tiered it following the slope of the ring road, approximating its size to that of the preexisting dwellings. We fragmented it further on its uppermost floor to create a smaller housing typology and to provide rhythm to the longitudinal elevation facing what the future bus station. This adaptive approach was also applied to the composition of the openings on the different façades. Their sizes, proportion and amount are maximized, allowing us to have two differently oriented window openings in each living room. Repetition and variation define the building’s compositional traits.Save this picture!© Fernando AldaThe general layout produces a series of intermediate spaces —potential meeting places: a small public space, a set-back entryway and a patio which is gazed upon by the two galleries. These passageways, which accommodate the stairwells and elevators, have also been conceived as intermediate spaces. They are semi-open and have their own atmosphere and identity, produced by the small perforations which dot the space with light and by the large circular openings that, in a surprising twist, characterize the interior façades of the building.Save this picture!Floor PlanAlso as an interpretation of this cityscape, we carefully worked on the appearance of the rooftop elements. In an act of reconciliation we underlined their presence, using a clearly differentiated language from that of the white volumes of the building itself.Save this picture!© Fernando AldaVolumes, serial assembly, rooftop elements, circular perforations and openings as well as details in the window openings, the combination of whites and grays, or the lettering used make up the building’s identity.Save this picture!SectionWe were commissioned this project after winning a competition. It was carried out and built within the tight budget it had been tendered at and within the established construction timetable. The result is an essential residential building. It is already inhabited; these houses have begun to become homes.Save this picture!© Fernando AldaProject gallerySee allShow lessUDM Student Awarded “WIA Emerging Professional Inspiration Award” for Community Outr…Architecture NewsRIBA Future Trends Survey Indicates Consistent GrowthArchitecture NewsProject locationAddress:Calle Trece Rosas, 6, 11140 Conil de la Frontera, Cádiz, SpainLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Architects: Kauh Arquitectos Area Area of this architecture project 20 VPO / Kauh Arquitectos ArchDaily CopyAbout this officeKauh ArquitectosOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsSocial HousingConil de la FronteraHousingResidentialSpainPublished on January 24, 2015Cite: “20 VPO / Kauh Arquitectos” 24 Jan 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogVentilated / Double Skin FacadeTechnowoodProfile Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel PicturaCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemConcreteKrytonSmart ConcreteSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Stainless Steel FinishesWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityChairsSellexChair – IrinaBathroom FurnitureKaleBathroom Cabinets – ZeroMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  Year: last_img read more

Read More →