The House of Jesus / Rubens Cortés Arquitectos + Raúl Rodrígu…

first_img Year:  2017 CopyHouses•El Ventorrillo, Spain Spain Area:  266 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Raúl Rodríguez Ruiz (RRR), Rubens Cortés Arquitectos Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935722/the-house-of-jesus-rubens-cortes-arquitectos Clipboard Rubens Cortés Cano, Raúl Rodríguez Ruíz ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935722/the-house-of-jesus-rubens-cortes-arquitectos Clipboard Houses “COPY” Structural Engineer:Francisco Vílchez, Manuel RojasIndustrial Engineer:Juan Fernández CañedoCollaborators:Raúl Melguizo Rodríguez, Anna Daskalaki, Lucía Balboa Quesada, Rafael Vega Reguero.Building Engineer:Francisco A. Jiménez.City:El VentorrilloCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Javier CallejasRecommended ProductsCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCorporate ApplicationsiGuzziniLighting Project and Product Design – The Head Office of the Law Society, Paris / iGuzziniDoorsLonghiDoor – HeadlineWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesText description provided by the architects. The house of Jesus is located in the Vega de Granada, in the Ventorrillo de Cullar Vega. The plot is part of an urban plan where it is possible to build single-family homes of two heights, which occupy ap-proximately one third of the available area and leave free space for a garden and a swimming pool. However, the house of Jesus had to be fully accessible and therefore developed on a single floor. This condition involved doubling the occupation, leaving very little outside free space, the most wasted and residual between the house and the borders.Save this picture!© Javier CallejasSave this picture!AxoSave this picture!© Javier CallejasIn this situation, one considers the possibility of projecting a hybrid that maintained the advantages of adjoining homes – which enjoy the maximum possible land space by reducing the occupancy by half – and bringing to this scheme the advantages of a horizontal dwelling. This is the starting point of the project, a house composed of ‘two halves of similar proportions and different nature. One night, massive and private, located in the most protected part of the plot. Another day, completely open to outer space. The result is a U-shaped open living, where the outer half is intro-duced inside and at the same time the interior is projected onto the outside by a cantilever (9 x 16 m.) that only rests on two columns of 25 cm in diameter.Save this picture!© Javier CallejasSave this picture!PlanSave this picture!© Javier CallejasThe pleasant climate and changing keys of the Vega de Granada invites you to design a versatile space. That is why the house of Jesus can be interpreted as a single space with different environments ranging from the intimacy of the bedrooms, through being in the central space to the living room, which is projected towards the terrace and the pool. An atmosphere changing by the variations of lights and shade inspired by the Nasrid palaces of the Alhambra, and specifically in its magical game of courtyards and halls.Save this picture!© Javier CallejasSave this picture!DetailsSave this picture!© Javier CallejasProject gallerySee allShow lessCall for Entries: OMA NY & DS+R ScholarshipOpportunitiesCTBUH 2020 Student Design CompetitionStudent Competitions Share The House of Jesus / Rubens Cortés Arquitectos + Raúl Rodríguez Ruiz (RRR) ArchDaily Photographs Lead Architects: Manufacturers: Porcelanosa Grupo, Elesdopa Photographs:  Javier Callejas Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projects “COPY” Save this picture!© Javier Callejas+ 23Curated by Clara Ott Share CopyAbout this officeRubens Cortés ArquitectosOfficeFollowRaúl Rodríguez Ruiz (RRR)OfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookSpainPublished on March 19, 2020Cite: “The House of Jesus / Rubens Cortés Arquitectos + Raúl Rodríguez Ruiz (RRR)” [La Casa de Jesús / Rubens Cortés Arquitectos + Raúl Rodríguez Ruiz (RRR)] 19 Mar 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream The House of Jesus / Rubens Cortés Arquitectos + Raúl Rodríguez Ruiz (RRR)Save this projectSaveThe House of Jesus / Rubens Cortés Arquitectos + Raúl Rodríguez Ruiz (RRR)last_img read more

Read More →