37 Dwellings in Guadix / Studio Wet + Antonio G. Liñán

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/344192/37-dwellings-in-guadix-studio-wet-antonio-glez Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/344192/37-dwellings-in-guadix-studio-wet-antonio-glez Clipboard 37 Dwellings in Guadix / Studio Wet + Antonio G. Liñán Spain 37 Dwellings in Guadix / Studio Wet + Antonio G. LiñánSave this projectSave37 Dwellings in Guadix / Studio Wet + Antonio G. LiñánSave this picture!© Fernando Alda Apartments•Guadix, Spain “COPY” 2012 Area:  4636 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeStudio WetOfficeFollowAntonio G. LiñánOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsGuadixHousingSpainPublished on March 14, 2013Cite: “37 Dwellings in Guadix / Studio Wet + Antonio G. Liñán” 14 Mar 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownEnclosures / Double Skin FacadesCupa PizarrasCupaclad® 101 Random in Les PalmiersUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Ridgelight 25-40°Porcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles – Coverlam ImperialWindowspanoramah!®ah! Vertical SlidingFastenersSchöckConcrete Façade Fasteners – Isolink®CarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Arena®CoatingsFormicaLaminate – ColorCore®2More products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?西班牙,瓜迪克斯37户公寓楼 / Studio Wet + Antonio G. Lian是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDailycenter_img Apartments Architects: Antonio G. Liñán, Studio Wet Area Area of this architecture project Photographs:  Fernando Alda + 12 Share Projects Photographs “COPY” CopyCollaborators:Daniel Yusty, Francisco León Muñoz, Manuel Sánchez, Manuel CabaClient:Empresa Pública de Suelo de AndalucíaCompany:JubuconsaBudget:2,9Mill €Architect In Charge:Daniel Montes, Jose Gómez Mora, Antonio G. LiñánCity:GuadixCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Fernando Alda Recommended ProductsPorcelain StonewareApavisaSlabs – ConcreteCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD21Panels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelGuadix is located in a singular placement from the point of view of its geology, at the foot of Sierra Nevada Mountains, and over a valley formed by clay, which has been scratched and drilled by the Mediterranean Sea on the process of leaving this land to its current limits. These facts have affected the way people has lived and built in this area, from the so-called “casas-cueva” (caves converted into houses) to the wide use of clay-bricks in its well known cathedral. Thus, this social housing proposal stands on a faceted and sculpted volume through large folded surfaces.  Save this picture!© Fernando Alda This volume has been hollowed out as if making a cavern, and therefore to allow the natural light to carve and mould the empty space. The apartments are split into three different stripes: The outer stripe (facade) works as a filter for sunlight using deep cells for the windows. The deepness of this stripe creates a storage area for the apartments. The intermediate stripe holds all the different rooms of the apartments. It would be possible to create a continuous space with no individual rooms.  Save this picture!© Fernando Alda The last stripe works as a supporting facility, where kitchens and bathrooms can satisfy the proper activities of living. The ground floor has been hollowed, eliminating some apartments to connect the different internal voids, in order to perceive a continuous and sculpted space inside the building. Save this picture!PlanProject gallerySee allShow lessQingdao Harborfront Redevelopment Proposal / EE&K a Perkins Eastman CompanyUnbuilt ProjectLiving Landscape: The Great Fen Visiting Center Proposal / Atelier CMJNUnbuilt ProjectProject locationAddress:Calle Concepción Arenal, 2, 18500 Guadix, Granada, SpainLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Year: last_img read more

Read More →