Residence in Nicosia / Polytia Armos

first_imgSave this picture!Courtesy of polytia armos+ 17 Share ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/86157/residence-in-nicosia-polytia-armos Clipboard Cyprus Residence in Nicosia / Polytia Armos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/86157/residence-in-nicosia-polytia-armos Clipboard CopyAbout this officePolytia ArmosOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPaphosHousesCyprusPublished on November 04, 2010Cite: “Residence in Nicosia / Polytia Armos” 04 Nov 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogHandshowerhansgroheHand ShowersVinyl Walls3MVinyl Finish- DI-NOC™ Glass FinishPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceCommunications2NIntercom – 2N® IP VersoCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemMetal PanelsTrimoModular Metal Wall – Qbiss OneConcreteSika3D Concrete PrintingMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Gun Metal Grey with Arconic Tectur-Al™GlassDip-TechCeramic Printing for Public TransportationBeams / PillarsBlumer LehmannTimber Construction in Cambridge MosquePorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – 9Cento MosaicTiles / Mosaic / GresiteRakoFloor and Wall Tiles – Serie PiazzettaMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: Polytia ArmosText description provided by the architects. The four members’ family residence is situated in the city of Nicosia on a low hill. The sloping plot provides unobstructed view to the Pentadaktilos mountain to the north and overlooks the east side of the city. The building is deployed on three levels in order to better adapt to the sloping plot on the one hand and to facilitate the functional structure of the residence on the other. All the secondary/utility rooms and the parking spaces are located on the lower level; the living space and the kitchen are on the middle floor, which is leveled to the entrance of the building, whereas all the bedrooms and a multi-use office room are situated on the upper floor. Save this picture!Courtesy of polytia armosRecommended ProductsPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – BackPorcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles- CoverlamPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionPorcelain StonewareApavisaFloor Tiles – RegenerationThe layout of the plan is divided in three main zones, all parallel to the slope, on the east-west axis. The south zone is found only on the upper floor and it hosts the children’s bedrooms while its volume covers the main entrance. The main living room and the dining space are located in the intermediate zone which is vertically extended to the roof from where abundant sun light enters through a skylight. The kitchen and an integrated secondary living room are found in the north zone. Furthermore, a semi-outdoor lounge space overlooking the pool area with view to the mountain is situated in the north zone. The decision to “turn” the house towards the north, for better adjustment to the sloping plot and to take full advantage of the views, determined the final layout of the building which is oriented with its backside on the north entrance. Save this picture!Courtesy of polytia armosOne is pleasantly surprised when entering the residence. A huge transparent surface, similar to a cinema projection screen, “brings” all the view of the external environment in the house opening the residence to the outside. In this way the transition from the outside to the inside of the house drastically changes the appearance of the exterior of the building and the domination of walls which function as vertical screens. As one enters and approaches the windows on the north side the view is gradually revealed. At the same time the vertical connection between the second and third level is also revealed, whereas the view of the sky -through the roof and the internal windows of the bedrooms– gives the illusion of an urban street with two storey buildings. Save this picture!Courtesy of polytia armosThe entrance of the composition, with its high ceiling is an architectural element with multiple uses. It is of central importance to the composition as it gives brightness to the bedrooms allowing them to be an integral part of the residence, and it connects both visually and functionally the whole residence. Apart from the furniture, in the main living room there is a large file place on the east side and the semi-circular staircase located centrally. Due to the intense and prolonged summer in Cyprus the use of abundant sun light entering from the north and the dispersion of light flowing in the house from the roof creates a nice ambiance. Through these elements the temperature and the intensity of the sun light are properly controlled. Save this picture!Courtesy of polytia armosOn the outside the mass of the building expresses the threefold composition of the layout. The openings on the south facade are limited in number whereas on the north side they are more and larger. The use of Cyprus stones on the south façade, in contrast to the rest surfaces made from exposed concrete and from plain plaster, renders the “screen” concept of the composition through the use of vertical walls.Project gallerySee allShow lessStephen H Kanner Exhibit / Architecture + Design MuseumArticlesMuseum of Modern Art / Metro Arquitetos Associados + Paulo Mendes da RochaArticles Sharecenter_img “COPY” CopyHouses•Paphos, Cyprus Residence in Nicosia / Polytia ArmosSave this projectSaveResidence in Nicosia / Polytia Armos Projects Houses “COPY”last_img read more

Read More →

Missing family of four feared to have been swept away after similar car plunges into California river

first_imgiStock/Thinkstock(SAN JOSE, Calif.) — A family of four who disappeared on a West Coast road trip may have been swept away into a river in Northern California.Sandeep and Soumya Thottapilly and their children, 12-year-old Siddhant and 9-year-old Saachi, were driving from Portland, Oregon, home to Southern California last week, according to the San Jose police and according to ABC station KGO in San Francisco.They were expected to stop at a family member’s home in San Jose, California, on Friday, but they never showed up and haven’t been seen or heard from since Thursday, police said.The family was in a maroon/burgundy 2016 Honda Pilot with California license plate 7MMX138, police said.Meanwhile, on Friday afternoon, a maroon Honda Pilot plunged into the Eel River south of Garberville, a Northern California town north of San Jose along the 101 Freeway, the California Highway Patrol told ABC News.First responders found the car completely submerged. Because of a strong current and poor clarity, the car was never recovered, the CHP said.But authorities were able to determine the make, model and year of the car because of parts of it — a mirror and other debris — were found, the CHP said.It’s not certain the Thottapilly family was inside that car; however, since they’ve still not been heard from, a missing person’s report was filed for the family on Sunday.Fire departments, a rescue team, the Mendocino County Sheriff’s Office and the highway patrol are all involved in the ongoing search for the occupants of the car. The CHP also deployed a helicopter to help.“They were just going on a road trip and they were very excited,” a friend of the Thottapilly family, Laura Knightley, told KGO. “Very excited to do the Oregon Trail.” Copyright © 2018, ABC Radio. All rights reserved.last_img read more

Read More →